FAQ

Zijn de maaltijden halal of vega?
Niet alle maaltijden zijn halal of vega. Kijk bij de categorie Halal of Vega of filter op deze tags bij het zoeken. Bij de omschrijving van alle maaltijden staat ook aangegeven of de maaltijden wel of niet halal zijn. 

Hoe bereid ik de maaltijden?
De maaltijden kan je direct vanuit de vriezer opwarmen in de magnetron in 6-8 minuten op 900watt. In de pan opwarmen voor 8-10 minuten of in de oven op 220°C voor 20-25 minuten. Verwijder voor bereiding de folie. Lees ook altijd de instructies op de verpakking.

Voor een nog betere bereiding:
Laat een maaltijd een nachtje ontdooien in de koelkast. In dat geval opwarmen in de magnetron in 2-3 minuten op 900watt. In de pan opwarmen voor 6-9 minuten of in de oven op 220°C voor 15-20 minuten. Verwijder voor bereiding de folie. Lees ook altijd de instructies op de verpakking.

Onze tip: nachtje ontdooien in de koelkast en opwarmen in de pan met een klein beetje boter of olie voor het lekkerste resultaat ;)
  
Zijn de maaltijden vers?
Ja, de maaltijden van Mealprep.nl zijn vers. Ze worden bereid met verse, hoogwaardige ingrediënten door onze mealpreppers.

Niet bevroren maaltijden
De koelverse maaltijden van mealprep.nl worden binnen 6 uur na bereiding verzonden. Ze zijn houdbaar tot 5 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer. 

Diepvriesmaaltijden
De diepvriesmaaltijden van mealprep.nl worden direct na bereiding ingevroren (shock-freeze oftewel freshly frozen). Ze zijn houdbaar tot 3 maanden in de vriezer.

Wie bereidt de maaltijden?
De maaltijden van mealprep.nl worden bereid door onze hoogwaardige mealpreppers. Onze mealpreppers zijn professionele koks die gespecialiseerd zijn in het bereiden van gezonde, eiwitrijke maaltijden.

We werken samen met een selecte groep van mealpreppers die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Onze mealpreppers zijn gecertificeerd en gebruiken verse, hoogwaardige ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze de hoogste kwaliteit maaltijden leveren. De maaltijden van elke mealprepper hebben hun eigen unieke smaak en stijl. Je kunt de maaltijden van verschillende mealpreppers proberen om je favoriet te vinden. 

Hoe worden de maaltijden bezorgd?
De maaltijden van mealprep.nl worden gekoeld en/of bevroren bezorgd, afhankelijk van de keuze van onze partners. De meeste partners gebruiken een koeriersdienst zoals PostNL, DHL of eigen koeriers om de maaltijden te bezorgen en hanteren isolatiemateriaal en/of ijszakken eventueel met droogijs om de maaltijden vers te houden. 
 
Hoe lang duurt de bezorging?
Levering vindt meestal plaats tussen 1-3 werkdagen, tenzij je een andere bezorgdatum kiest. Je ontvangt altijd een mail met de track & trace code. Bij een bestelling met maaltijden van verschillende mealpreppers krijg je dus ook meerdere leveringen. 

Wat zijn de voordelen van invriezen?
Het invriezen van groenten en fruit stopt het proces van verwelken, zoals het afbreken van voedingswaarden, wat natuurlijke hele positieve gevolgen heeft voor het behoud van vitamines en mineralen.
Wij geloven dat diepvries het nieuwe vers is. Het invriezen van groenten en fruit stopt de tijd, wat positieve gevolgen heeft voor het behoud van vitamines en mineralen. En bijkomende voordelen zijn dat ingevroren maaltijden een lange tijd houdbaar zijn en alleen uit de vriezer worden gehaald wanneer de intentie er is om het ook meteen op te eten. Het is daarmee een van de meest effectieve manieren om voedselverspilling tegen te gaan.

Retourbeleid
De normale wettelijke herroepingsrecht van 14 dagen bedenktijd is niet van toepassing op voedingsmiddelen besteld bij Mealprep.nl, omdat het hier gaat om producten met een beperkte houdbaarheid. Mocht de bestelling niet conform redelijke verwachting zijn dan kun ja altijd contact met ons opnemen.
Heb jij een bestelling geplaatst in wil je deze annuleren? Dat kan zolang je bestelling nog niet is meegegeven aan het verzendbedrijf, neem zo snel mogelijk contact met ons op en vermeld je bestelnummer. Omdat we met producten werken die gekoeld geleverd worden en een beperkte houdbaarheid hebben kunnen we bestellingen die zijn meegegeven aan het verzendbedrijf niet meer annuleren.